Investeringsprofiel

Op dit moment gaat onze interesse primair uit naar woningen en supermarkten. Onze focus ligt daarbij met name op de Randstad en op grotere steden met minimaal 50.000 inwoners. Wij werken met een vijftal investeerders en hebben korte lijnen, waardoor wij snel kunnen schakelen. Voor bepaalde aankoopbedragen hebben wij geen financieringsvoorbehoud nodig. Wij onderhouden uitstekende relaties met diverse Nederlandse banken. SP Fund BV valt onder de AFM-vrijstelling.

Woningen

Wij zijn met name geïnteresseerd in grondgebonden woningen in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant. Het gaat daarbij om steden met minimaal 50.000 inwoners. Ook gestapelde woningen in de Randstad hebben onze interesse.

Winkels

Onze belangstelling gaat uit naar het verwerven van winkels en met name supermarkten in plaatsen met minimaal 50.000 inwoners. Bij supermarkten gaat het niet om kleine buurtsupers, maar om winkels met grote vloeroppervlakten vanaf 1.500m².

Kantoren/Bedrijfspanden

Voor de markt van kantoren en bedrijfspanden zijn onze investeringsvoorwaarden ‘opportunity driven’. Wij zijn hierbij vooral geïnteresseerd in de Randstad en dan specifiek op kansen die recht doen aan de huidige markt.

Kern
waarden

SP Fund staat voor Select Property Fund. Wij hebben een groot netwerk en werken met een kleine groep investeerders. Daarmee bouwen wij sinds 2013 een speciaal geselecteerde vastgoedportefeuille op. Wij nemen verantwoordelijkheid naar alle betrokken partijen omdat wij zelf ook participeren.

Onze eerste kernwaarde is dan ook: vertrouwen.

Dit sluit aan op onze tweede kernwaarde: persoonlijk. Doordat we met een kleine groep investeerders werken, beslissen we snel over de uitbreiding van onze portefeuille.

Onze derde kernwaarde is: creativiteit. SP Fund BV gaat zeer oplossingsgericht te werk. Wij zien altijd kansen en mogelijkheden om panden op een aantrekkelijke manier te ontwikkelen of te exploiteren. Ook bij de aankoop gebruiken wij onze creativiteit om in een markt met uitdagingen toch tot snelle beslissingen te komen.

TEAM

Ons team bestaat uit een kleine groep specialisten met commerciële, technische, administratieve en juridische achtergrond. Hans Jonker is de oprichter en heeft zijn sporen in de investeringsmarkt ruimschoots verdiend. Hij heeft inmiddels ruim twintig jaar ervaring als aandeelhouder en investeerder in vastgoed. Doordat Hans ook zelf in SP Fund investeert, is hij zeer betrokken en gedreven. Hans Jonker is uw directe aanspreekpunt en met hem doet u zaken.

Hans startte zijn loopbaan met diverse opleidingen op het gebied van onroerend goed, waaronder de post hbo Vastgoedmanagement. Tegelijkertijd hield hij zich bij Mabon (inmiddels een onderdeel van BAM) bezig met de acquisitie van winkel- en kantoorprojecten. Vanaf 1999 is Hans Jonker actief als zelfstandig ondernemer en participeert hij in diverse vastgoedontwikkelingen en -portefeuilles. In 2002 startte hij onder andere samen met Hans-Olav de Wolf de Renpart Vastgoedactiviteiten. Hier was hij verantwoordelijk voor de opbouw van de vastgoedportefeuille en het -beheer. Op 2 januari 2013 heeft hij zijn aandelen Renpart verkocht. Sinds 2013 is Hans Jonker directeur van SP Fund B.V. en SP Management B.V.

De vaste juriste van SP Fund is Querine de Kat. Querine is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (Nederlands recht) en heeft daarna een postdoctorale opleiding Internationaal recht afgerond aan de University of Miami (LL.M.). Querine heeft als advocaat gewerkt bij het Amsterdamse advocatenkantoor Goudsmit & Branbergen, onder meer in de sectie Vastgoed- en Bestuursrecht. Vervolgens heeft zij haar loopbaan voortgezet als bedrijfsjuriste bij DTZ Zadelhoff. Querine heeft ruime juridische ervaring op vastgoedgebied en is vanaf de start betrokken bij SP Fund.

Frank Pruijt is de vaste vastgoedmanager van SP Fund. Frank heeft ruime ervaring op het gebied van technische en commerciële zaken. Frank is het aanspreekpunt voor alle technische zaken.

Daphne Bal is vaste administratief ondersteuner van SP Fund. U kunt bij haar terecht voor al uw (financieel) administratieve vragen.